ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ  >> δείγματα εργασιών

EΡΓΑ ΚΑΙ ΩΡΑIΕΣ ΗΜEΡΕΣ ΤΟΥ ΦIΛΙΠΠΟΥ ΚΟΥΤΣIΝΑ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΛΟΓΟΤΥΠΟ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΡΤΑ |  ΕΝΤΥΠΟ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ- ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ | ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ | ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | ΑΦΙΣΑ | WEB DESIGN | WEB BANNER  | CD/DVD JEWEL CASE • DIGIPACK

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

> Το βιβλίο "Έργα και ωραίες ημέρες του Φίλιππου Κουτσίνα" επιχειρεί να συνθέσει τα κομμάτια της προσωπικότητας ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που δεν ήταν καλλιτέχνης, όμως είχε τη στόφα του καλλιτέχνη. Ο Φίλιππος Κουτσίνας (1926-2013), γιoς εμπόρου από τον Βόλο και συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης, συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της ζωής του έναν αριθμό σημαντικών έργων τέχνης. Όχι όμως με την ιδιότητα του συλλέκτη, αλλά λόγω της βαθιάς φιλίας του με διακεκριμένους πνευματικούς ανθρώπους της γενιάς του ’50, που οι ,δημιουργικές αναζητήσεις τους ζυμώθηκαν μετά τον πόλεμο και άνθησαν στις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Έργα του Διαμαντόπουλου, του Τσαρούχη, του Εγγονόπουλου, του Γαΐτη, του Τέτση, του Φασιανού και του Τάκι συνυπάρχουν με τις φαντασιομετρικές δημιουργίες και τα ατέρμονα φωτοτυπημένα σημειώματα του Θάνου Βελλούδιου, τα τρίπτυχα του Θεόφιλου, τις βυζαντινές εικόνες, τη λαϊκή τέχνη, τις αφίσες του μεσοπολέμου, και συγχρονίζονται με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα παγανιστικά έθιμα του Πηλίου.

Στην πλήρως εικονογραφημένη αυτή έκδοση περιλαμβάνονται πάνω από 200 έργα τέχνης και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Τα κείμενα του βιβλίου στην πλειοψηφία τους δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά και τα περισσότερα γράφτηκαν ειδικά για την έκδοση, από εκείνους που υπήρξαν μέλη της παρέας αυτής: Άγγελος Δεληβορριάς, Μαρία Καραβία, Αγνή και Μιχάλης Κατζουράκης, Νίκος Κούνδουρος, Μιχάλης Μακρουλάκης, Έλλη Σολομωνίδη Μπαλάνου, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Τέτσης, Αλέκος Φασιανός, Δημήτρης Φατούρος, Γιώργος Χρονάς κ.ά.

Μέσα από τους ανθρώπους και τα έργα που συνένωσε, κάπου μετά τον πόλεμο και μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο Φίλιππος Κουτσίνας διαμόρφωσε γύρω του ένα αδιαίρετο σύνολο σπουδαίας τέχνης και συναρπαστικής ζωής. Η συλλογή και η ζωή του αντικατοπτρίζουν έναν τρόπο να βιώνει κανείς, μέσα από την τέχνη, την ίδια τη ζωή σαν τέχνη.

............................................................................

κείμενα - σύνταξη και γενική επιμέλεια έκδοσης

Ελισάβετ Πλέσσα

καλλιτεχνικός σχεδιασμός, σελιδοποίηση, επεξεργασία

Γιώργος Τζαμτζής

φωτογραφίες

Φωκίων Μπαλτατζής, Ανδρέας Σχοινάς, Γιώργος Τζαμτζής

εκτύπωση–βιβλιοδεσία

Τυπογραφείο Πλέτσα-Κάρδαρη

 

ISBN 978-960-93-5630-5

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

εποχή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Copyright © ΕΠΟΧΗ 2017